Ford tar sig an hemmabanan Silverstone Circuit i FIA World Endurance Championship

2018-08-16
Ford Chip Ganassi fortsätter jaga pallplaceringar med Ford GT i FIA World Endurance Championship.

På söndag fortsätter Ford Chip Ganassi jakten på prispallen i FIA World Endurance Championship. Årets tredje omgång av touren äger rum på världsberömda Silverstone Circuit, några mil från Ford-teamets hemmaplan vid Greathworth Park. Banan har nyligen försetts med ny asfalt, vilket innebär förbättrad väghållning för bilarna och ett spännande race att se fram emot.

Nästa omgång i FIA World Endurance Championship äger rum på den världsberömda racingbanan Silverstone Circuit, nära Ford Chip Ganassi-teamets hemtrakter vid Greathworth Park i Storbritannien.

– Det känns alltid bra att komma till Silverstone. När vi testade banan för några veckor sedan hade den precis fått ny asfalt, det kommer bli väldigt intressant att tävla på. Med ny asfalt är det som en helt ny bana, det är bara att tänka om och lära sig den på nytt då det nya underlaget ger ett helt annat, bättre grepp. Det sliter dock mer på däcken vilket gör att däckbytarteamet behöver vara på hugget, säger Stefan Mücke som kör Ford GT #66.

Konkurrensen är stenhård

Teamet förväntade sig tufft motstånd inom GTE Pro-klassen vid Le Mans förra omgången, vilket de också fick. Nu hoppas teamet på att kunna leverera starkt vid hemmabanan.

– Konkurrensen inom GTE Pro är exceptionellt tuff just nu, det har vi sett både vid Spa och Le Mans. När vi körde våra testvarv för en månad sedan fick vi sällskap av två andra tillverkare, så åtminstone tre av de tävlande teamen vet vad som väntar med det nya underlaget på banan. Drömmen vore att haka på den vinnande trenden som vårt amerikanska lag har just nu, då förutsättningarna är goda – våra bilar passar perfekt för den här banan, säger Fords teamchef George Howard-Chappell

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Fordon Tornby AB