Intresset för Ford Mustang växer i Europa

2016-10-21
Belgiska bilköpare är de absolut största fansen av Ford Mustang just nu. Av de 21 000 nya Mustanger som sålts i Europa sedan senaste modellsläppet under slutet av 2015 har 1 600 bilar gått till belgare. I Sverige är Mustangen fortfarande landets mest sålda sportbil, med 515 sålda exemplar under 2016.

Bilköpare i Belgien har fallit för Fords nya Mustang. Av de 21 000 nya Mustanger som sålts i Europa sedan modellens senaste släpp 2015 har hela 1 600 bilar sålts till belgare. De sålda exemplaren innebär att det går en Mustang per 4 693 förare (av totalt 7 659 00 belgiska förare) – en betydligt högre siffra jämfört med Europas övriga länder.

– Mustangen har en massiv skara med passionerade entusiaster runt om i Europa, som träffas via intresseklubbar och Mustangträffar. Det här är en unik sportbil som inte liknar någon annan – en bil som många längtat efter att äga under hela sitt liv, berättar Laurent Charpentier på Ford.En av världens största fans är självutnämnda ”Mustangnörden” Adelbert Engler, som byggt upp en samling med hela 5 500 miniatyr-mustanger, tillsammans med en rad riktiga Mustangklassiker.

– Mustanger är mitt liv, jag har samlat på dem sedan jag var åtta år gammal. Just nu väntar jag på en leverans av en gul fastback Mustang med en 2,3-liters EcoBoost-motor, berättar Engler.Ford Mustang omåttligt populär – Sveriges mest sålda sportbil
Ford Mustang fortsätter att vara populär även i Sverige. Enligt BilSwedens siffror har det sålts 515 Mustanger i Sverige från januari till september 2016, vilket gör den till Sveriges mest sålda sportbil.

Fördubblad försäljning för Ford Performance
Jämfört med 2015 års siffror har Ford Performance försäljningssiffror ökat med över 50 %, med hjälp av populära modeller som Mustang, Focus RS, Fokus ST och Fiesta ST. Efterfrågan på prestandamodeller ökar både i Europa och globalt.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Fordon Tornby AB